Bunătăți din munte

Vă mai aduceți aminte de vacanțele petrecute la bunici, când cina însemna pâine coaptă pe vatră, laptele proaspăt muls și fiert și alături borcanul cu gem meșterit de bunica? Sau de zilele fierbinți de vară când vă răcoreați cu un sirop din cămara plină cu bunătăți? Același gust autentic și natural l-am surprins în borcănașele noastre cu bunătăți de la munte.

În grădina soarelui, am cules roadele pământului și după rețete tradiționale, moștenite de la bunici, am pregătit împreună cu socăcițele noastre gemuri și siropuri naturale, numai bune pentru zilele friguroase care ne bat la ușă.

Astfel, vă prezentăm direct de la noi din ogradă gemurile și siropurile naturale, fără conservanți, coloranți sau E-uri, gospodărite de Soare-n Maramureș. Produsele gospodărite de noi, pe cât de bune și de naturale sunt, pe atât de simplu au fost pregătite. Merele, prunele și vișinele – din producția noastră – au fost atent culese și grijite, ca mai apoi să fie alese doar cele mai bogate și frumoase poame. Când am pornit agale la deal, florile de soc și de salcâm ne-au îmbiat cu miresmele lor să le culegem gingaș. Mai apoi, la poalele munților Gutâi – Creasta Cocoșului – ne-au întâmpinat afinele de pădure și mirosul înțepător al mugurilor de brad. Odată ce am adunat toate aceste bogății, am pregătit un foc mare în sobă, iar pentru fiecare rând de fructe, am pus și zahărul alături de ele. După ce socăcițele au amestecat cu drag și spor, conform rețetelor scrise de mâna bunicii, am știut că gemurile și siropurile-s gata! Astfel, bunătățile din munte au doar două ingrediente: fructele din ogradă și împrejurimi și zahărul. Însă, vă mai spunem un secret: am pus multă dragoste, iar la siropuri am adăugat oleacă din dorul verii!

Promoționale